Credit Libanais Headquarters

Credits:
Partner in Charge: Michel Georr
Team: Richard Kassab, Cynthia BouAoun

Project Description:
The concept for this competition entry underscores the finance industry’s evolution beyond traditional banking.  

Developing an international bank’s Beirut headquarters, the firm converts a massive plot into an interactive green campus. To enhance the client’s social approach to business, visitors and employees enter through a large platform. The platform is a landscaped park that acts as a hub to a series of buildings of varying corporate and social functions: bank offices; IT, HR, and training departments; an auditorium; a fitness club; and a nursery for employees’ children. 
A double glass skin forms the buildings’ exteriors, allowing for natural temperature control. The sheer skin also underscores the bank’s transparency. Covered in airy green mesh, the project introduces a new financial district model.

Collaborators:
Architects: Paul Kaloustian
Renders: Redbox Graphics / 109 Architectes
Factsheet:
Location:  Beirut, Lebanon
Client:  Credit Libanais
Project area:  43,000 m2
Year:  2009
Project status: Competition;